Doorzaai

Vitagro Doorzaai
Euro Grass SV7 Maxima

De doorzaaiperiode komt er weer aan en dat is voor fieldmanagers hét moment om het veld een grondige opknapbeurt te geven. Euro Grass heeft met de SV7 Maxima het beste mengsel voor een succesvolle doorzaaiperiode. Méér speeluren en mínder maaien, dat kan met SV7 Maxima. ‘’Als je de beste spelers tot je beschikking hebt dan kun je ook een topteam samenstellen’’. De ‘’spelers’’ van Euro Grass in SV7 Maxima blinken uit zoals in de bijgevoegde weergave blijkt.

Vitagro Bespelingstolerantie

Van alle GrasGids rassen. Engels raaigras (Sport) scoort Eurodiamond de hoogste bespelingstolerantie. Dit resulteert in 20 extra bespeelbare uren op een voetbalveld vergeleken met een gemiddeld ras. Van dezelfde rassen scoort Vesuvius het hoogst voor ‘’traagheid groei.’’ Dit leidt al gauw tot 20% minder maaien terwijl de bespelingstolerantie uitstekend is. Het ‘’SV7 Maxima’’ – team wordt gecompleteerd met de veldbeemden Limousine en Joker die uitstekend scoren in de tabel Veldbeemd Sport in de GrasGids. Scoren tijdens de doorzaaiperiode kan dus met SV7 Maxima; meer speeluren met minder maaikosten.

Bio Pre-Seed

Niet alleen graszaad, maar ook de keuze voor goede meststoffen zijn van cruciaal belang voor een succesvolle doorzaaiperiode. Het jonge gras heeft extra veel aandacht nodig om een mooie volwassen plant te worden. Bio-Trio heeft met zorg gekeken naar wat het beste is voor een jonge grasplant. Met de Bio-Trio Pre Seed heeft Vitagro een topproduct in huis. Bio-Trio Pre-Seed is een samengestelde organische meststof met Humifirst (NPK 10-10-0+ HF + 10% zeoliet).Bio-Trio Pre-Seed heeft dankzij het goed opneembare fosfaat, ook bij gronden met een hoge pH-waarde, in combinatie met Humifirst een snel groei effect in wortelontwikkeling en herstel van speelschade. Bio-Trio Pre-Seed kan uitstekend worden toegepast bij onderhoud, aanleg en herstel van sportvelden. Zoals alle andere Bio-Trio producten bevat ook de Bio-Trio Pre-Seed 10% Zeoliet. Zeoliet is een natuurlijk gesteente. Door toevoeging van Zeoliet aan de meststof;
✓ Verbetert de bodemstructuur
✓ Vermindert de uitspoeling van meststoffen
✓ Versnelt de inworteling van planten
✓ Is de meststof geurarm
✓ Wordt water geabsordeerd.
Bovendien bevat de zeoliet een scala aan sporenelementen die van cruciaal belang zijn voor een gezonde en stevige grasplant. Kortom met de Bio Pre-Seed heeft u ook met meststoffen een perfect product in handen voor een succesvolle doorzaaiperiode.

Greenmaker / TerraCottem

Naast meststoffen en graszaden heeft Vitagro, voor specifieke toepassingen, duurzame bodemverbeteraars. U als fieldmanager weet als geen ander dat er problemen op kunnen treden in de toplaag van een sportveld. Met name structuurproblemen op intensief bespeelde velden komen voor. Vitagro heeft met Greenmaker en TerraCottem de juiste tools in handen om u van uw problemen te verlossen.

Greenmaker

Werking van Greenmaker Greenmaker is een uniek granulaat om de toplaag te verbeteren. Het zorgt voor een structuurverbetering van de bodem en bevordert een efficiënt gebruik van water
en meststoffen. Greenmaker is een volkomen natuurlijk mineraal, bestaande uit zeolieten. Het kan 70% van het eigen gewicht aan water absorberen en geeft dit langzaam af wanneer de plant daarom vraagt. Daarnaast buffert Greenmaker veel voedingsstoffen en mineralen, die eveneens naar behoefte van de plant vrijkomen. Greenmaker vindt voornamelijk toepassing als bodemverbeteraar in de toplaag van sportvelden. In doelgebieden of op zwaar bespeelde trainingsvelden is Greenmaker zeer geschikt om uitspeling van het gras te reduceren. Het product zorgt voor een verbetering van de water- en luchthuishouding in de mat en op andere plaatsen waar waterbuffering belangrijk is. Daarbij sluit het korrelgetal van Greenmaker perfect aan bij het gebruikte zand voor toplagen. Omdat Greenmaker bestaat uit 100% natuurlijk zeoliet heeft het een levenslange werkingsduur.

Waarborgen
✓ Bodemverbeteraar van 99% zuivere clinoptilolite voor betrouwbare, constante prestaties
✓ 100% natuurlijk, volkomen veilig voor plant, mens en dier
✓ Bindt water en voedingsstoffen en staat deze af wanneer het gewas daar om vraagt
✓ Zeer groot waterabsorberend vermogen (660 liter/1.000 kg)
✓ Extreem hoge CEC-waarde, minimaliseert de uitspoeling van meststoffen
✓ Extreem hoge K-waarde, dus efficiënte warmteopslag
✓ Onderzocht door TNO en STR

Jac de Groot van de gemeente Roosendaal is een van de positieve gebruikers van Greenmaker. In de gemeente Roosendaal zijn vijf doelgebieden behandeld met Greenmaker®. Opdrachtgever Jac de Groot ziet na twee jaar nog steeds het verschil. “Het gras komt beter op, heeft vitale wortels en een sterkere zode. Daardoor vertoont het minder slijtage en vormen zich minder kuilen. Die structurele effecten maken de behandeling rendabel en verhogen de speelkwaliteit van het veld. Geweldig toch?”

TerraCottem

Werking van TerraCottem
TerraCottem is een fysisch bodemverbeterend middel, speciaal ontwikkeld voor sportvelden. TerraCottem bestaat uit organisch draagmateriaal, een samengestelde NPK meststof, zeoliet, hydroabsorberende copolymeren en humuszuren. Het is ontwikkeld om de water- en nutrientenretentie van de bodem te verhogen en zijn structuur, zuurstofgehalte en rentabiliteit te verbeteren. Het bevordert de ondergrondse wortelontwikkeling en op watergeven c.q. beregeningskosten kunt u tot 50% besparen in droge perioden. Bovendien zorgt TerraCottem voor een bevordering van de zodendichtheid.

Werkingsduur van TerraCottem
TerraCottem heeft een 100% effectieve werking in de eerste 8 jaar. Daarna loopt de werking langzaam af en na 11 jaar is het product, buiten de zeoliet, uitgewerkt. De zeoliet gaat levenslang mee en zal dus altijd zijn werking blijven houden.

Vooral doelgebieden
Hoewel sommige topclubs complete velden behandelen, zetten de meeste gebruikers TerraCottem in waar dat het hardste nodig is: in en rond doelgebieden. Deze hebben het meeste te leiden van intensieve bespeling en vergen beduidend meer onderhoud. TerraCottem in de wortelzone houdt de grasmat in deze gebieden veel langer vitaal en bespeelbaar. Het verkort bovendien de hersteltijd.

Duurzaam terugverdienen
Met TerraCottem bewijzen terreinbeheerders zowel sporters, het publiek als zichzelf goede diensten. Dit veelzijdige granulaat beperkt de aanvullende waterbehoefte via irrigatie en vermindert de uitspoeling van nutriënten naar de ondergrond. Bovendien vergen de verbeterde toplaag en sterkere grasmat minder onderhoud in termen van herstelwerkzaamheden, beluchten c.q. verticuteren, rollen en door-zaaien. Hierdoor verdient TerraCottem zich binnen enkele jaren op duurzame wijze terug. Als dat geen inkopper is…

We zien duidelijk minder schade
Vorig jaar benutte Willem Peppelman van de gemeente Doetinchem het groot onderhoud om TerraCottem toe te passen in de doelgebieden van het hoofdveld. “Dat pakte goed uit”, zegt hij. “De grasmat oogt hetzelfde, maar is beslist sterker. Voorheen moesten we na iedere wedstrijd veel gaten van slidings dichten, nu hoeft dat nauwelijks. We zien duidelijk minder schade.”Dit jaar volgde een tweede veld, eveneens gelegen op zandgrond. “Daar zijn de effecten nog beter zichtbaar, misschien omdat het meer open ligt. Het is het hele seizoen goed bespeelbaar gebleven. Ik ben er behoorlijk content mee.”