DLF

Home » DLF

DLF

DLF is gespecialiseerd in de veredeling, productie, marketing en verkoop van graszaden. Naast graszaden worden ook zaden van groenbemestingsgewassen en maïs verkocht. DLF werkt met uiterst moderne research & development faciliteiten ter ontwikkeling en beproeving van nieuwe rassen van voeder- en recreatiegrassen. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid beproevingsnetwerk voor maïs en groenbemestinggewassen.

DLF is al meer dan 100 jaar actief in de zaaizaadindustrie en heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van rassenontwikkeling en de productie en verkoop van kwaliteitszaden.

Sinds 2003 maakt DLF deel uit van het Deense DLF-Trifolium, de wereldmarktleider in graszaden met vestigingen over de hele wereld. Op het gebied van de veredeling van nieuwe grasrassen wordt nauw samengewerkt met het Deense moederbedrijf. Middels veredeling en toepassing van moderne selectietechnieken, welke deels in het laboratorium worden uitgevoerd, werken we aan innovatieve producten voor de toekomst. Het resultaat van deze investeringen is een breed assortiment van toprassen voor de lokale en internationale markten.

Kwaliteitzorg speelt een cruciale rol binnen alle onderdelen van ons bedrijf. Een team van specialisten draagt binnen DLF zorg voor de uitvoering van alle activiteiten gericht op het handhaven van hoge kwaliteitsnormen voor zowel de producten als voor de interne en externe processen van het bedrijf.

DLF heeft 100 medewerkers in vaste dienst en opereert in de Benelux vanuit twee verschillende vestigingen.

Kapelle (Zeeland)

Kapelle is de hoofdvestiging van DLF in Nederland. Hier vinden de operationele activiteiten op het gebied van de contractteelt, de bewerking en de logistiek plaats. In dit uiterst moderne schonings- en bewerkingsbedrijf worden de graszaden gedroogd, geschoond, bewerkt en verpakt. In het laboratorium worden met moderne technieken de vereiste kwaliteitscontroles uitgevoerd.

Moerstraten (Noord-Brabant)

Het veredelings- en beproevingsbedrijf van DLF in Nederland bevindt zich in Moerstraten (regio Bergen op Zoom). Het research team richt zich op de ontwikkeling en beproeving van nieuwe grasrassen in samenwerking met het moederbedrijf DLF in Denemarken.

Sport & Recreatie

Nederland is in totaal ca. 10.000 sportvelden rijk. Op natuurgrasvelden is voetbal veruit de meest beoefende sport. Wekelijks maken miljoenen mensen direct of indirect gebruik van de sportaccommodaties. Het sociaal, maatschappelijk maar ook het gezondheidsaspect is evident. Het is dan ook van eminent belang dat de gebruikers kunnen beschikken over een kwalitatieve hoogwaardige grasmat.

Het feit dat de meeste veldsporten zich in de wintermaanden afspelen maakt het onderhoud van sportvelden niet tot een eenvoudige opgave. Immers het grootonderhoud speelt zich af in de, voor grasgroei te hete, zomermaanden. De sportveldbeheerder heeft dus een uitdagende klus.

Parken, speelweiden, trapveldjes en campings worden met name in zomermaanden gebruikt. Vanwege het steeds intensievere gebruik van deze objecten is ook hier het onderhoud een enorme uitdaging.

DLF is continue bezig met productontwikkeling om een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van de sportvelden en recreatieterreinen.

 

Bekijk hier de Masterline brochure 2015

Vitagro - Masterline

Vitagro – Masterline

 

 

 

 

 

DLF

DLF

Comments are closed.