Harsgecoate meststoffen zijn in alle opzichten duurzaam


Een groeiende schare fieldmanagers onderkent de voordelen van meststoffen met een harscoating. Met een prachtige, weerbare en onderhoudsarme grasmat als uitgangspunt zetten we die voordelen graag nog eens op een rij.

Harsgecoate meststoffen vormen de specialiteit van Mivena. Granucote®CRF, Granupermanent®CRF en Granupermanent Universal®CRF hebben alle voedingselementen om een ‘sportieve grasmat’ optimaal te laten presteren. Naast N,P en K bevatten zij standaard de sporenelementen magnesium, ijzer en mangaan. Minstens zo belangrijk is dat alle voedingstoffen dankzij de harscoating gecontroleerd vrijkomen. Dit voorkomt stress en staat garant voor een constante, even wichtige groei. Dat wordt duidelijk zichtbaar in een weerbare, vitale en vooral prachtige grasmat, die bovendien minder onderhoud vergt.

Minder meststoffen, minder arbeid Als meststoffenproducent besteedt Mivena veel zorg aan het optimaliseren van haar producten en toepassingen. Centraal daarbij staan de wensen van de klant in termen van kwaliteit, duurzaamheid én kostenbeheersing. De realiteit is immers dat het beheer van sport velden gebonden is aan strakke budgetten. Met haar harsgecoate meststoffen maakt Mivena topkwaliteit betaalbaar. De gecontroleerde afgifte van voedingstoffen vertaalt zich in minder uitspoeling en een zeer hoge opname-efficiëntie van nutriënten.

Hierdoor zijn per saldo minder meststoffen nodig om een goed resultaat te behalen. De gecontroleerde afgifte en lange duurwerking resulteren ook in een flinke besparing op arbeid en brandstof, omdat er minder strooi-, maai- en veegbeurten nodig zijn. En omdat het gras rustiger en gelijkmatiger groeit, zijn de werkzaamheden bovendien flexibeler in te plannen.

Beter voor het milieu Minder uitspoeling is niet alleen interessant voor de portemonnee. Het milieu wordt er eveneens minder door belast. In vergelijking met snelwerkende, enkelvoudige en zwavel-
gecoate meststoffen zorgen harsgecoate meststoffen van Mivena voor een lagere EC in de wortelzone, een rijker en evenwichtiger bodemleven, een lagere ziekte- en plaagdruk en een gezondere, weerbare grasmat. U hoeft dan ook minder snel naar chemische bestrijdingsmiddelen te grijpen. Kortom, met harsgecoate meststoffen bewijzen fieldmanagers zichzelf, de grasmat én de gemeenschap betere diensten.

Mivena_vitagro

Comments are closed.