Koppert | biologische bestrijding

Home » Koppert | biologische bestrijding

Koppert Biological Systems is mondiaal marktleider in biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Het bedrijf staat voor betrouwbaarheid, innovatie en kwaliteit. Koppert beschikt over een resultaatgerichte onderzoeksafdeling, moderne productiefaciliteiten en een wereldwijd netwerk.

Engerlingenbestrijding

Engerlingen kunnen voor veel problemen zorgen in een gewas. Met als gevolg dat er onnodige kosten gemaakt moeten worden om de grasmat weer in goede staat te herstellen. Vitagro werkt met Koppert samen om de engerlingen duurzaam te bestrijden. Terranem bevat het aaltje Heterorhabditis bacteriophora. Na toediening zoeken de aaltjes actief de prooi en dringen deze binnen via een natuurlijke lichaamsopening. De aaltjes voeden zich met de inhoud van de engerlingen, waarbij specifieke bacteriën vrijkomen uit het darmkanaal van de aaltjes. Deze bacteriën zetten gastheerweefsel om in producten die makkelijk zijn op te nemen door de aaltjes. De engerlingen sterven binnen enkele dagen.

Emelten

Emelten, de larven van de langpootmuggen, vormen een belangrijke plaag in grasland in Noord-Weste Europa. De twee belangrijkste soorten die in Nederland voorkomen zijn Tipula paludosa en Tipula oleracea. Capsamen bevat het aaltje Steinernema carpocapsae. Na toediening gaan de aaltjes op zoek naar de emelten en dringen binnen via een natuurlijke lichaamsopening. De emelten zullen binnen enkele dagen sterven.

Trianum

Trianum is een biologisch middel dat de wortel van tal van gewassen beschermt tegen ziektes, zoals de veel voorkomende ziekte op sportvelden en golfbanen Fusarium (sneeuwschimmel). Trianum vergroot de weerstand van de plant tegen deze bodemziekten, waardoor u kunt besparen op het gebruik van fungiciden. Door het unieke werkingsmechanisme kunnen ziekteverwekkers tegen Trianum geen resistentie ontwikkelen. Bovendien kan uw gewas zich meetbaar beter ontwikkelen, zowel bovengronds als ondergronds. Uiteraard is gebruik van Trianum veilig voor mens, gewas en milieu. Kies voor de beste duurzame oplossing en geef bodemziekten geen ruimte.

Comments are closed.