Op maat bekalken met Bio Korrelkalk en Bio Zeewierkalk


Kalkproducten zijn onmisbaar om sportvelden, golfbanen, gazons en borders op de juiste pH-waarde te brengen en te houden. Bio-Trio introduceert twee natuurlijke kalkmeststoffen die respectievelijk weinig en geen magnesium bevatten: Bio Korrelkalk en Bio Zeewierkalk. Beide producten onderscheiden zich door hun snelle werking en hoge kwaliteit.

Afhankelijk van de bodemgesteldheid kan er veel kalk nodig zijn om de zuurgraad (pH) één punt te laten stijgen. Het organische stofgehalte speelt daarin een belangrijke rol; hoe meer organische stof zich in de toplaag bevindt, des te meer kalk nodig is om de pH te verhogen. Om de pH-waarde in een toplaag met 1% organische stof van 5,3 naar 6,3 te verhogen is  840 kg/ha Bio Korrelkalk nodig. Bij een organisch stofgehalte van 4% is dat zelfs 1920 kg/ha. Het is dus van groot belang dat u zich kundig en eerlijk laat adviseren.

Gunstige eigenschappen

Tijdig bekalken voorkomt verzuring en beperkt de mosgroei. Bij de juiste dosering zorgen Bio Korrelkalk en Bio Zeewierkalk voor een goede, stabiele pH-waarde in de toplaag. Dit draagt bij aan een betere bodemstructuur, een hogere CEC-waarde en als gevolg daarvan een verhoogde bodemvruchtbaarheid en meer bodemleven. Hierdoor kunnen de wortels en bladeren van de grasmat zich beter ontwikkelen. Beide producten zijn bovendien rijk aan sporenelementen, die eveneens noodzakelijk zijn voor een gezonde ontwikkeling van de grasmat.

Sneller effect

De kalkproducten van Bio-Trio bevatten heel weinig of géén magnesium. Dat is prettig, want magnesium vertraagt de werking van kalk. Bio Korrelkalk bevat slechts 5% magnesium en Bio Zeewierkalk bevat helemaal geen magnesium, waardoor deze veel sneller werkt dan kalksoorten die tot wel 15% MgO bevatten.

Zoals eerder is opgemerkt, kan de aanbevolen dosering afhankelijk van de omstandigheden sterk variëren. Voor een gedegen advies kunt u uiteraard terecht bij Vitagro.

Vitagro

Comments are closed.