NL Greenlabel: de hoogste status voor meststoffen van Bio-Trio


logo-greenlabel VitagroDuurzaamheid is zo langzamerhand een containerbegrip geworden,waardoor overheden, bedrijven en consumenten die oprecht duurzaam willen handelen door de bomen het bos niet meer zien.

Reden voor Lodewijk Hoekstra, Nederlands bekendste tuinman (Eigen Huis & Tuin) en landschapsontwerper Nico Wissing om NL Greenlabel op te richten, een platform voor bedrijven en organisaties die de buitenruimte blijvend willen verduurzamen. Het doel van NL Greenlabel is om de footprint van de inrichting van de buitenruimte te verminderen en de buitenruimte meetbaar te verduurzamen. Samen met Royal HaskoningDHV is hiervoor een duurzaamheidslabel ontwikkeld.  BioTrio, wat Vitagro in Nederland distribueert, besloot als eerste fabrikant van meststoffen partner van NL Greenlabel te worden.

Het initiatief van NL Greenlabel komt als geroepen. Het label biedt in één oogopslag inzicht in de duurzaamheidsscore van een product. De meest duurzame producten ontvangen de A+ status, de minst duurzame blijven steken bij G. De toetsing vindt plaats door Royal HaskoningDHV, dat ook het labelingstraject voor NL Greenlabel verzorgt.

De zeoliethoudende meststoffen en 100% organische meststoffen van het merk Bio Trio mogen het A+ duurzaamheidslabel voeren en zijn opgenomen in de tweede editie van het Handboek Duurzame Buitenruimte. Daarmee vallen deze meststoffen in de hoogste categorie en zijn daarom uitermate geschikt om toe te passen bij het realiseren van de overheidsdoelstelling om per 1 januari 2015 voor 100% duurzaam in te kopen.

Volgens Directeur Natuur en Biodiversiteit Rob van Brouwershaven van het MinisteNaamloos-4rie van Economische Zaken helpt dit handboek aannemers, cultuurtechnische bedrijven, hoveniers, gemeenten, provincies en sportverenigingen bij het ontwerpen en realiseren van plannen voor een duurzame inrichting. Wilt u meer weten over NL Greenlabel? Neem dan gerust contact met ons op of kijk op www.nlgreenlabel.nl

 

nlgreen Vitagro

Comments are closed.