Nog even aftasten, maar het contact is goed


Sinds twee jaar koopt hoofdgreenkeeper Mark Lampe van Golfclub De Pan in Bosch en Duin een deel van zijn graszaad in bij Vitagro. “Je blijft voortdurend zoeken naar betere rassen. Vitagro vertegenwoordigt twee producenten van naam en biedt dus een ruime keuze in hoogwaardige rassen en mengsels. Het is nog steeds even aftasten, maar het contact met Jan IJmker is goed.”

Vitagro-DLF

Sinds zijn aantreden bij De Pan heeft Lampe jaren werk gehad om het in de greens overheersende
straatgras te vervangen door struisgras. Dat dit zonder renovatie uiteindelijk lukte, schrijft hij toe aan de gecombineerde inzet op verschraling en pH-verlaging van de toplaag, holprikken, dressen en doorzaaien met het struisgras Manor. “Om het jaar injecteer

ik ook zand in de greens met de Graydon. Op die manier houd ik de greens in de juiste conditie om het struisgras te laten gedijen en het straatgras te weren.”

De tees zaaide hij het afgelopen jaar door met het teemengsel van DLF, dat de roodzwenkrassen
Cezanne en Rossinante bevat, aangevuld met het Engels raaigras Clementine en het veldbeemd ras Greenplay. Het bevalt hem goed. Op de fairways ligt hoofdzakelijk roodzwenk, dat nauwelijks wordt beregend en niet wordt bemest.
“Wat er aan andere grassoorten tussen zit, is gewoon aan komen waaien. Voor de fairways is dat geen punt, maar de samenstelling van greens en tees luistert nauwer.”

Comments are closed.